Iepenloftspul Jorwert

Op 25 augustus 1951, ’s ochtends om 7 minuten over vijf stortte de kerktoren van Jorwert spontaan in. Het dorp vond dat de toren herbouwd moest worden en er ontstonden talrijke initiatieven om geld in te zamelen. Toen de toren na 2 jaar op 25 augustus 1953 weer hersteld was, hebben de Jorwerters om de gulle gevers te bedanken het iepenloftspul ‘De klokken van Jorwert’ gespeeld. Zie daar de oorsprong van dit nog steeds jaarlijks terugkerende openluchttheater in de notaristuin van Jorwert.

Voor € 17,50 p.p. is het voor aanvang mogelijk om te dineren in het café, dit arrangement kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van de kaarten.  In de pauze en na afloop zijn wij geopend voor een gezellige borrel of een lekkere snack. 


Kaartferkeap 2017 is iepen!

It wûnderlike foarfal mei de hûn is de Jorwerter bewurking fan it boek Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht fan Mark Haddon. It ferhaal giet oer in jonge fan 15. Hy hat it syndroom fan Asperger, in foarm fan autisme. De jonge ken alle lannen fan de wrâld mei harren haadstêden en alle prymgetallen oant 7507 út ’e holle. Mar mei grapkes wit er him gjin rie. Nea komt er allinne de strjitte út, mar as de hûn fan de buorfrou fermoarde wurdt, wol er de wrâld yn. It publyk giet mei op syn reis, op syk nei de moardner fan de hûn en mei yn alles wat er ûnderweis belibbet.

http://www.iepenloftspuljorwert.nl/kaartverkoop/